Retroblogg.se/80-talets Star Wars

80-talets Star Wars och dess leksaker

Om du var barn på 80-talet är chansen stor att du var besatt av Star Wars. Och om du hade tur kan du ha fått tag på några av de gamla leksakerna från den tiden. Tack vare samlare och onlineauktioner är dessa gamla leksaker nu värda en liten förmögenhet. Kolla gärna in våra listor över vintage Star Wars leksaker till salu just nu!

I den här artikeln tar vi en titt på några av de mest populära vintage Star Wars-leksakerna från 80-talet och undersöker hur mycket de är värda för närvarande. Vi ger också tips om hur man upptäcker en falsk vintage leksak, och vi ger dig råd om var du kan sälja din gamla leksakssamling. Så om du är ute efter lite nostalgi i kombination med en rejäl pengabrist ska du läsa vidare!

Vintage Star Wars-leksaker värda stora pengar

Här nedan ger vi några smakprov på Star Wars leksaker som är väldigt eftertraktade och värda mycket pengar.

Kenner "Early Bird" actionfigurer

Den här uppsättningen med de fyra första Star Wars gubbarna släpptes 1977, innan den första Star Wars-filmen kom ut. Det innehöll Luke Skywalker, prinsessan Leia, Chewbacca och R2-D2. "Early Bird"-uppsättningen är nu en av de mest värdefulla vintage Star Wars-leksakerna, med ett uppskattat värde på 15 000 dollar - om setet innehåller Luke Skywalker-varianten som har en dubbelt utdragbar ljussabel (Double Telescoping Lightsaber).

Kenner "12-back"-actionfigurer

Denna våg av Star Wars gubbar släpptes 1978, efter att den första Star Wars-filmen kom ut. De hade tolv olika figurer på baksidan av kortet, bland annat Luke Skywalker, Darth Vader, Han Solo och prinsessan Leia. En komplett uppsättning av dessa figurer i nyskick (MOC, Mint On Card, dvs. i oöppnad originalförpackning) kan säljas för cirka 8 000 dollar.

Vintage Yoda Star Wars leksak som står på en sten.

En vintage Yoda Star Wars leksak som släpptes under en senare våg av Star Wars gubbar (ESB, Empire Strikes Back).


Skrivet av David Nilsson

Skriv en kommentar