Retroblogg.se/Styla hemmet med retro

Tips för att styla ditt hem på ett retro- eller vintagesätt

Om du vill ge ditt hem en touch av vintagestil kan dessa tips vara till hjälp! Vi visar dig hur du kan skapa en retrolook som passar perfekt för ditt utrymme, från möbler och tillbehör till färgscheman och inredning.

Vintage-möbler och -tillbehör

Ett sätt att ge ditt hem en touch av retrostil är att använda vintage-möbler och -tillbehör. Det kan handla om allt från en gammal fåtölj eller skänk till vintagelampor eller porslin. Om du inte har några vintagepjäser sedan innan kan du försöka handla i antikvariat eller på auktionssajter på nätet (kolla gärna in våra listor över vintage inredning till salu just nu). Alternativt kan du leta efter nya möbler som har en retrokänsla, t.ex. moderna möbler från mitten av århundradet.

Vintageinspirerade färger

Ett annat sätt att skapa en retrolook är att använda vintageinspirerade färger och mönster i din inredning. Du kan till exempel måla dina väggar i pastellfärger eller använda blommiga tyger. Om du vill lägga till en touch av glamour kan du prova att använda metalliska färger, som t.ex guld eller silver.

Glöm inte de små detaljerna

Slutligen får du inte glömma de små detaljerna som kan göra stor skillnad för att skapa en retrolook. Du kanske till exempel vill lägga till lite belysning i vintagestil, till exempel en gammaldags ljuskrona. Eller så kan du använda retroinspirerade tapeter eller gardiner. Med dessa tips bör du kunna skapa ett elegant och unikt hem med retro-tema.


Skrivet av David Nilsson

Skriv en kommentar