Retroblogg.se/Fixa den perfekta retrofesten

Fixa den perfekta retrofesten

Om du vill ordna en fest som tar dina gäster tillbaka i tiden, kan du välja ett retroparty! Retrofester handlar om att återskapa stilen och känslan från en svunnen tid och de kan vara väldigt roliga för alla inblandade. Så här gör du för att anordna den perfekta retrofesten.

Börja med att välja en era

För att komma igång måste du välja en era att fokusera på. Detta kommer att diktera stilen på din fest och vilken typ av musik, mat och dryck du kommer att servera. När du har bestämt dig för en tidsram kan du börja planera dina dekorationer. Leta efter vintageföremål i secondhandbutiker eller på nätet och använd dem för att förvandla ditt rum till ett retroparadis. Glöm inte att spela tidstypisk musik - det är en viktig del av stämningen!

När det gäller mat och dryck kan du antingen hålla dig till klassiska retrorecept eller vara kreativ med moderna varianter av gamla favoriter. Cocktails är ett måste på alla retrofester, så mixa några ikoniska drinkar och servera dem på följande sätt:

  • Om du vill ha ett klassiskt tillvägagångssätt kan du försöka göra cocktails från grunden och använda recept från den tidsepok du fokuserar på.
  • Om du vill sätta din egen prägel på saker och ting kan du experimentera med roliga smakkombinationer och unika tillbehör.
  • Du kan också erbjuda alkoholfria versioner av populära cocktails för gäster som inte dricker eller kör bil. Det är bara att byta ut med några läckra mocktails i stället!
En klassisk diskokula som hänger i taket på en retro fest.

Oavsett vilken tidsepok du väljer att fokusera på är det alltid ett roligt alternativ för gästerna att klä sig i retrokläder. Uppmuntra dina vänner och familjemedlemmar att gå igenom sina garderober eller secondhandbutiker för att hitta den perfekta klädseln. Du kan till och med erbjuda priser för den bäst klädda gästen!

Med dessa tips med dessa kan du säkert ordna en perfekt retrofest som dina gäster aldrig kommer att glömma.


Skrivet av David Nilsson

Skriv en kommentar