Retroblogg.se/Retro inredning

Retro inredning

Retro inredning kan ge ditt hem ett unikt utseende som dina vänner och din familj kommer att avundas dig. Du behöver inte gå ut och köpa helt nya möbler - några enkla förändringar kan ge ditt hem den retrolook du är ute efter. Prova att måla väggarna i en annan färg, lägga till några nya accessoarer eller byta ut dina armaturer. Med bara lite kan du skapa en retroinredning som får alla att stanna upp och lägga märke till den!

Populära retromöbler

Populära retromöbler är bland annat Eames Lounge Chair, Knoll Saarinen-bordet och Arne Jacobsen Egg Chair. Om du vill ge ditt hem en retrokänsla är det här några bra möbler att börja med. Andra populära retrotillbehör är vintage vägglampor, skivspelare och gammaldags väggklockor.

Använd färger från förr

För att verkligen fånga retrokänslan är det viktigt att använda färger som var populära förr i tiden. Prova att måla dina väggar i djärva primära färger som rött, gult eller blått. Eller så kan du välja en mer dämpad palett av pastellfärger. Hur som helst se till att färgerna är iögonfallande och levande.

Retrobelysning är poppis

När det gäller retrobelysning finns det några olika alternativ att välja mellan. Hängande lampor var mycket populära på 50-talet och 60-talet, så dessa skulle vara ett utmärkt val för ditt retrohem. Du kan också välja golvlampor eller bordslampor med retroinspirerad design.

En klassisk vit Egg Chair med orangea dynor.

Vintageaffischer ger extra kitsch

Som en sista touch kan du lägga till några konstverk med retro tema på väggarna. Vintageaffischer eller -utskrifter skulle se bra ut i ett retrohem. Alternativt kan du rama in några gamla familjefoton eller vykort. Vad du än väljer, se till att det passar in i hemmets övergripande retroestetik.

Med bara några få med enkla förändringar kan du ge ditt hem en retro makeover som kommer att bli stans största snackis!


Skrivet av David Nilsson

Skriv en kommentar