Retroblogg.se/Fixa julen i retrostil

Fixa julen i retrostil

Julen är en tid för familj, vänner och nöjen. Det är också en tid för nostalgi, för att återuppleva de traditioner som vi älskade som barn. Om du vill lägga till en touch av retrostil till ditt julfirande i år kan du läsa vidare för att få tips och idéer! Du kan dekorera ditt hem i retrostil, servera retroinspirerad mat och dryck och till och med klä dig i retromode. Retrostilen är helt i ropet i år, så varför inte lägga till lite av den till ditt julfirande?

Inred ditt hem i retrostil

Ett av de enklaste sätten att ge julfirandet en touch av retrostil är att dekorera hemmet i retrostil. Tänk på färger, mönster och stilar som var populära under tidigare årtionden och använd dem som inspiration för dina egna dekorationer. Om du vill gå all out med dina retro-juldekorationer kan du även överväga att hänga en discokula i granen, till och med en som lyser och snurrar! Kolla gärna in våra listningar av retro julpynt till salu.

Servera retroinspirerad mat och dryck

Mat och dryck är en viktig del av varje julfirande, så varför inte servera retroinspirerad mat och dryck? Det finns många recept på nätet för retroinspirerade julrätter. Du kan till exempel göra en fruktkaka i retrostil eller köttfärspajer. Och när det gäller drycker, varför inte göra en festlig punsch eller Eggnog?

Klä dig i retromode

En av de bästa delar med att fira jul i retrostil är att du kan klä dig i retromode! Det finns många ställen där du kan hitta vintageinspirerade kläder, t.ex. i secondhandbutiker eller på nätet. Du kan också hitta mönster för att göra egna kläder i retrostil. Om du verkligen vill sticka ut kan du överväga att bära en kostym!

Klassiska retro jul dekorationer upplagda på ett bord.

Få en jul i retrostil i år och lägg en touch av nostalgi till ditt firande. Med lite planering kan du enkelt förvandla din jul till en retroinspirerad fest!

Har du några tips på hur du kan lägga till en touch av retrostil till julen? Dela dem i kommentarerna nedan!


Skrivet av David Nilsson

Skriv en kommentar